3 Mayıs 2011

Marina Carabellada

Marina’ya doğru otobüsle giderken öğreniyoruz ki burada 4 tane marina varmış. 3 tanesi özel, 1 tanesi ise devlete ait. İlk aşamada devletin marinasına gitmeyi uygun görüyoruz. Oraya vardığımızda Venezuelada hava erken karardığı için (saat 5 gibi) ve bizde hala erken kalkmaya alışamadığımız için hava kararmaya yüz tutuyor. 


Aramızdaki tek kız olmasından dolayı Selin’i görevlendiriyoruz kapıdaki görevlilerle konuşmaya, o da bütün şirinliğiyle gidiyor güvenlik görevlilerinin yanına. “Merhaba biz los Roques’e çok gitmek istiyoruz ama uçak bileti alacak paramız yok, acaba oraya gidecek bir tekne varsa…”
Güvenlik görevlileri çok normal karşılıyorlar bu konuşmayı ama diyorlar ki:” Bugün çok büyük bir fırtına başladı Miami sahillerinden buraya geldi. Teknelerin denize açılması yasaklandı o yüzden sanmıyorum bu günlerde yola çıkacak bir tekne bulabileceğinizi.” Kendileri çok çok yardımcılar ve bizimle beraber marinayı dolanıp tüm kaptanlara sormayı teklif ediyorlar bize. Zevkle kabul ettiğimiz bu teklif sonucuysa Cuma günü yola çıkacağını ve istersek bizi de götürebileceğini söyleyen kaptan Ciul’a çok teşekkür ediyor eğer daha erken giden birini bulamazsak geleceğimizi söylüyoruz.

Gece saat geç olduğu için marina görevlileri gitmemize izin vermiyor, bizim burada küçük bir odamız var, yatak da var, e sizin de uyku tulumunuz vardır diyorlar ve geceyi marinada küçük bir odada geçiriyoruz.


Sabahında erken kalkıp marinaya gelen bütün araçlara otostop çekiyoruz, ama nafile.. Dışarıda çok çılgın bir fırtına var hakikaten ve kim o havada yola çıkar? Bizde madem öyle Cuma günü gitmek için sözleşiyor ve önümüzdeki 3 günü geçirmek için kendimize yakında yeni plajlar arıyoruz: Playa Blanca! Haritadan görebildiğimiz kadarıyla oldukça yakın görünüyor. Yeni arkadaşlarımız güvenlik görevlileri de tavsiye ediyor.. Hadi bakalım yollara.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder