8 Mayıs 2011

Yolculuğumuzun ana hatları; (detayları görmek için aşağıdaki linklere tıklayınız)

I. DÖNEM:             İngiltere ve Venezuela (8 hafta)
Oh be, vardık 

Bu dönem, bunca yıllık hayalin, onca aylık hazırlığın sonunda, Atatürk Havalimanı'ndan uçağa bindiğimiz andan, Venezuela Colombia sınırına kadar geçen süre. Nihayet varmış olmanın rahatlığı, deneyimsizlik ve bir tatil ihtiyacı, bizi, 2 günü İngiltere'de geçen bu uzun süreyi Venezuela'da geçirmemizi hem sağladı hem de neden oldu.  
Bu arada önce 5 kişilik bir pırpır, sonrasında 5-6 saatlik bir kano ve uzun bir orman yürüyüşü sonrası dünyanın en yüksek şelalesi Angel Falls'u yağmur ormanlarının içinde ziyaret ettik. 300'den fazla, bembeyaz kumu ve hindistan cevizi ağaçlarından oluşan adaları ve içi akvaryum gibi olan inanılmaz renkteki deniziyle Los Roques'i görmüş ve böylesi bir yolda insanın nelere dikkat etmesi gerektiği ve ne güzel yerler görebileceği hakkında bir fikir edinmiş olduk.

A.     İngiltere (2 gün)          
B.      Caracas 
C.      La Gran Sabana
1.      Ciudad Bolivar
3.      Ciudad Bolivar
4.      San Félix
5.      Las Claritas
6.      Kama Şelaleleri
7.      Las Claritas
D.     Los Roques'e Gidiş Çabaları
1.      Caracas
3.      Playa Grande
4.      Caracas
E.      Los Roques
1.      Yat Yolculuğu
G.     Mérida
1.      Merkez
2.      Gavidia
3.      Merkez

II. DÖNEM:           Colombia (6 hafta)
  Fiesta!

Yıllarca yollarının çok da güvenli olmaması neticesinde, her bir şehri kendi kültürünü korumuş olan, dengeli bir nüfus dağılımına sahip bu ülke insanları gülümsemeyi, dans etmeyi, eğlenmeyi, kahve içmeyi biliyor, seviyorlar. Son yıllarda turizmin de gelişmesiyle gayet misafirperverler ve heyecanlılar. Hangi noktasına gitsek, içimizi kıpır kıpır eden süper enerjisiyle Kolombiya'daki Fiesta! dönemimiz.

A.     Cúcuta
B.      Bucaramanga
C.      Santa Marta
1.      Merkez
2.      Don Diego
3.      Taganga
4.      Merkez
D.     Cartagena
1.      Merkez
2.      Playa Blanca
3.      Hastalık Dönemi
E.      Bogotá
F.       Cali
1.      Hostel Dönemi
2.      Ximena'da kaldığımız dönem
G.     Pasto

III. DÖNEM:         Ecuador
Bekleyiş (3 hafta)

Colombia çıkışı aldığımız Patagonya'ya gitme kararı ve eğer gidilecekse oranın yazı dışında bir zamanda gitmenin neredeyse olanaksız olması nedeniyle yollara düşüp son sürat güneye inmek isterken, vizede sıkıntı çıkarıp bizi her gün oyalayan Peru Konsolosluğu'ndan vize beklemekle ve bu arada Ecuador'u gezmekle geçen bir 3 hafta. Sonunda Galatasaray'dan bir abinin Bogota'da büyükelçi olduğu öğreniliyor ve iletişimin hemen ardından güneye doğru yollara biraz gecikmeli de olsa çıkılıyor.
Burada ünlü Otavalo Pazarı'nı gezdik, Quito'da güney kutbuna nihayet adım atıp, burada yaşayan Amerikan bir kadının yanında 8 gece geçirdik. Diğer bir Peru Konsolosluğu'na başvurmak için gittiğimiz Guayaquil'de önce bir fotoğraf stüdyosunda 3 gün, sonrasındaysa içinde gölü ve binbir çeşit hayvanı olan bir ekolojik parkta And Dağları'nda bir hafta kaldık.

A.     Otavalo (2 gece)
B.      Quito (8 gece)
C.      Guayaquil (10 gün)
1.      Çılgın Çocuğun Manyak Evi (3 gün)
2.      Devasa Ekolojik Park (7 gün)

IV. DÖNEM:        Ecuador'dan Kıtanın en güneyine, Ushuaia’ya Gidişimiz
Yol (culuk) (3 hafta)

Bu dönemse, yol yapmak, doğanın ve onunla birlikte insanın değişimini adım adım görmekle geçiyor. Peru'yu başkenti Lima dışında durmaksızın otobüsle geçiyor ve La Paz'a geliyoruz, Patagonya için lama ve alpaca yününden çorap kazak vs. almaya. Selin ülkeye kaçak girmek zorunda kalıyor ve biraz ürkekçe yapıyoruz alışverişi.
Sonra ise Peru üzerinden Şili'ye giriyor ve en kuzeyinden en güneyine dek, o güzel peynirini, üzümünü ve şarabını tüketerekten otostopla katediyoruz bu ülkeyi. Daha güneye inmek yol bittiği için mümkün olmayınca Arjantin'e geçiyor, oradan devam ediyoruz ve bu arada hava soğuyor.
Kamyonlar aracımız, benzin istasyonları ve yol kenarları kamp alanlarımız oluyor ama 3 haftalık yolun sonunda Fin Del Mundo'ya ulaşıyoruz.
A.     Perú (3 gün) 
B.      Bolivia (2 gün)
C.      Perú (1 gün)
F.      Şili (1 gün)
G.     Arjantin (Sınırdan Ushuaia'ya) (2 gün)

V. DÖNEM:          Şili ve Arjantin Patagonyası
  Doğayla Başbaşa (4 hafta)

Bu dönem, önceki gibi yine hep çadırda. Ama çadırımız bu sefer inanılmaz manzaralarda. Nehirler, göller, denizler, kanallar, buzullar, boğazlar, adalar,. Kıtanın güneybatısındaki ilginç şekil ve haritada uyandırdığı merak yerini buluyor. Her günümüz doğayla, burada aslında 1 ay kalmak lazım dedirten yerlerde geçiyor. Tierra del Fuego ve Torres Del Paine'de birer hafta trekking, seyahatteki unutulmazların başındaki yerlerini alıyorlar.
Balina göremeyeceğiz derken, çadırımızı kurduğumuz bir kıyıya bir çift balina geliyor ve sabaha kadar birbirlerine kur yapmalarını dinliyoruz. Penguen dolu bir adaya çıkıyor, aralarından yürüyecek yer arıyoruz. Bu dönem, herşeye değer bir dönem bizim için.

A.     Arjantin
1.      Ushuaia (5 gece)
3.      Ushuaia (2 gece)
B.      Şili
3.      Torres del Paine (7 gece)
C.      Puerto Natales (3 gece)

VI. DÖNEM:         

Patagonya sonrası bulduğumuz ucuz bir uçakla Santiago'ya dönüyor, Selin'in 2 ay önce kaybettiği ipod'unu bulan kişiden geri alıyoruz. Valparaiso'yu görüyor doğuya Arjantin'e geçiyoruz. Mendoza'nın ünlü şaraplarıyla doyuyor, buranın kuzu eti ile sarhoş oluyoruz.
Sonrasında bir hippi grubu olan Rainbow ailesinin gökkuşağına bir başka renk katıyoruz. Oradan, 3 km boyunca uzanan Iguazu Şelaleleri'ni Brezilya tarafından ziyaret ediyor, bu sese, görüntüye ve ihtişama saygımızı sunuyoruz.

A.     Santiago
B.      Valparaiso
C.      Mendoza
D.     Rainbow Gathering
E.      Iguazú

VII. DÖNEM:      Buenos Aires ve Uruguay

Colombia'dakinin aksine, bu sefer Selin bir virüs kapıyor, Arda hastabakıcı oluyor. Bu sayede 1 hafta dinleniyor ve Buenos Aires'i keşfe çıkıyoruz. 140m enindeki kocaman bulvarında yürümenin keyfi, tango, ızgara et, müzik, tiyatro derken şehrin büyüklüğü yoruyor ve Uruguay'a kaçıyoruz.
Daha ikinci büyük şehrinin 80.000 nüfusu olan bu ülke bizi hayran bırakıyor. Niçin bunca yolcunun, yolumuzun başından beri sürekli Uruguay sahillerini önerdiğini anlıyor, günün birinde kesinlikle geri dönmek üzere 1 haftanın sonunda kesinlikle doyamadan veda ediyoruz bu sakin ülkeye.

A.     Buenos Aires’de Federico’ların evi ve Selin’in Hastalığı
B.      Buenos Aires’de Felipe’lerin evi
C.      Uruguay ve Sahilleri
D.     Buenos Aires’de son Hafta

VIII. DÖNEM:    Bolivia

Bu yazılar, yapacağımız 28 saatlik otobüs yolculuğundan saatler önce yazılıyor. Kısacası bu bölüm için henüz denecek tek birşey var: Bakalım n'olucak..

A.     Tarija
B.   Potosí
C.   Salar de Uyuni
D.   La Paz
E.   Isla del Sol
F.   Copacabana

IX. DÖNEM:         Perú

     A.   Cusco
     B.   Ollantaytambo
     C.   Aguas Calientes
     D.   Machu Pİcchu
     E.   Cusco


IX. DÖNEM:         Cusco'dan Caracas'a... Dönüş yolu



     A.   Cusco'dan Popayan'a
     B.   Popayan
     C.   Cali
     D.   Bogotá
     E.   Caracas'a dönüş
     F.   Caracas
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder